c S
Dnevne novosti

WhatsApp za tri mjeseca odgađa izmjene uvjeta korištenja

18.01.2021 07:05 NEW YORK, 15. siječnja 2021. (Hina/AFP) - WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uvjeta korištenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.
"Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uvjete", napisala je tvrtka na blogu. Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. veljače, a sada je tvrtka objavila da se to neće dogoditi prije 15. svibnja. WhatsApp je istaknuo da ažuriranje neće "ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom", već je prije svega usmjereno prema pomoći tvrtkama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme. "Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice", istaknuto je. Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrdi kompanija.

Prošlotjedna najava o ažuriranju uvjeta korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti  WhatsAppa. Aplikacija je, podsjeća France presse, gradila reputaciju na zaštiti podataka. Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i  Google Playa.