c S
Dnevne novosti

Prijavljeni za gospodarski kriminal od 59 milijuna kuna

20.01.2021 07:10 ZADAR, 19. siječnja 2021. (Hina) - Zadarska policija u utorak je prijavila 60-godišnjaka i 58-godišnjakinju za zlouporabe u gospodarskom poslovanju 'teške' 59 milijuna kuna, a lokalni mediji prenose da je prijavljen zadarski SDP-ovac koji opovrgava nedjelo i kaže da je riječ o 'težoj' priči koja će tek izaći na vidjelo.
Policija je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja u suradnji s Državnim odvjetništvom 60-godišnjaka osumnjičila da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor tvrtke sklopio ugovor o prodaji nekretnine na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje. Mediji pišu daje riječ o Dušku Polovini, lokalnom SDP-ovcu, koji je navodno prodao nekretninu u vlasništvu tvrtke čiji je direktor supruginoj tvrtki.  

Ugovor je sklopljen za znatno manji novčani iznos od stvarne vrijednost nekretnine, a također novac nikada nije isplaćen, već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena trgovačka društva, kažu u policiji. Dodaju da je 60-godišnjak potom, u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 58-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru. Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva, pričinio tom društvu materijalnu štetu u iznosu većem od 59 milijuna kuna, ističe se u priopćenju zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje da mu je u tom nedjelu pomagala. Mediji navode da je riječ o malverzacijama oko prodaje terena površine preko 55 tisuća četvornih metara, u blizini trgovačkog centra na izlazu iz Zadra prema Murvici. Portal Zadarski.hr prenosi Polovininu izjavu da je riječ o neprovjerenim insinuacijama policije i državnog odvjetništva te da on u ovom slučaju, u kojemu nema štete, štiti interese dužnika, vjerovnika i državnog proračuna.