c S
Dnevne novosti

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo isplatilo prve mirovine građanima

09.02.2021 07:15 ZAGREB, 8. veljače 2021. (Hina) - Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD), čiji je osnivač Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), 4. siječnja je počelo s radom i građanima isplatilo prve mirovine, izvijestili su u ponedjeljak iz tog osiguravajućeg društva.
Kako je navedeno u priopćenju, HRMOD se bavi isplatom obveznih i dobrovoljnih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje građana u mirovinskim fondovima, a u godinama koje dolaze očekuje se sve veći broj građana koji će primati kombinirane mirovine koje isplaćuju HZMO i mirovinska osiguravajuća društva."Uključivanjem HRMOD-a na tržište isplate mirovina, građani dobivaju mogućnost izbora u trenutku ostvarivanja prava na mirovinu temeljem individualne štednje u obveznom i dobrovoljnom mirovinskom fondu. Konkurencija na tržištu pozitivno će utjecati na kvalitetniju ponudu mirovinskih programa i smanjenje naknada, te u konačnici na bolju uslugu za sve građane", ocijenili su iz HRMOD-a.

Predsjednica Uprave HRMOD-a Renata Gecan Milek u izjavi koja se prenosi u priopćenju je rekla da će u slijedeće tri godine raditi na razvoju poslovanja, a da se u četvrtoj godini može očekivati da će društvo poslovati s dobiti. "U naše društvo planiramo privući polovinu budućih umirovljenika koji se odluče za kombiniranu mirovinu, koju će do 2025. godine primati više od 20 tisuća građana. Govoreći o brojkama, ovdje se okvirno radi o 2,2 milijarde kuna ušteđenih u mirovinskim fondovima i prenesenih u mirovinsko osiguravajuće društvo. Sklapanjem ugovora o mirovini s nama, građani će donijeti dobru odluku te odabrati sigurnog i pouzdanog partnera za isplatu mirovine", istaknula je Gecan Milek.

HRMOD radi na razvoju novih proizvoda u svojoj ponudi, kao i na digitalizaciji poslovanja kako bi građanima proces ugovaranja i isplata mirovina bio jednostavniji. Sigurnost isplata, odgovorno poslovanje i partnerski odnos s budućim korisnicima, učinit će HRMOD društvom prvog izbora u isplati dugoročno održivih mirovina, dodaje se u priopćenju.