c S
Dnevne novosti

Prekršajno prijavljeni sudionici Mornarove zabave u Kerumovoj konobi

12.02.2021 07:10 SPLIT, 11. veljače 2021. (Hina) - Splitska policija večeras je priopćila da će svi sudionici rođendanske proslave Ivice Mornara na kojoj je u kaštelanskoj konobi Pršut Željka Keruma bilo i pet splitskih sudaca, prekršajno odgovarati jer nisu nosili maske, a Mornar i Kerum i zbog organiziranja okupljanja.
U policiji kažu da je "iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno postojanje sumnje" da okupljeni nisu nosili maske čime su prekršili Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti "radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu".

Ne otkrivajući identitet policija navodi i da će 47-godišnjak, odnosno Mornar, biti prekršajno sankcioniran jer je organizirao privatno okupljanje. Kerum će prekršajno odgovarati kao odgovora osoba u tvrtki u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt Pršut, a sankcionirana će biti i tvrtka. Policija je najavila i da će državnom inspektoratu biti upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama će uputiti i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.