c S
Dnevne novosti

PUZ: Vozači počinili skoro 300 prometnih prekršaja, vozio s 2,3 promila alkohola

15.02.2021 07:05 ZAGREB, 14. veljače 2021. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka je u drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača utvrdila da su vozači počinili skoro 300 prometnih prekršaja, a među njima je i vozač koji je vozio pod utjecajem 2,3 promila alkohola u organizmu.
Zagrebačka policija je tijekom provođenja akcije utvrdila ukupno 297 prometnih prekršaja, od čega su 24 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 138 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 19 zbog nepropisnog korištenja mobitela, 29 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Jedna osoba je dovedena na sud, a jedna zatečena pod utjecajem droge te 85 drugih prekršaja, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka na svojim internetskim stranicama.

Ističu da je najveća zabilježena koncentracija alkohola utvrđena kod 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom. Policajci su ga zaustavili na raskrižju ulica Silkovići i Ljubljanske avenije te mu je utvrđena koncentracija od 2,3 promila alkohola u organizmu.

Preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena je prvenstveno na počinjenje takozvanih "četiri glavnih ubojica u prometu" - prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji, ističu u policiji.