c S
Dnevne novosti

Vrhovni sud potvrdio presudu za krijumčarenje droge u krovu hladnjače

12.05.2021 07:00 ZAGREB, 11. svibnja 2021. (Hina) - Vrhovni sud potvrdio je presudu osječkog Županijskog suda kojom je srbijanski državljanin D. M. (28) osuđen na osam godina zatvora za krijumčarenje 255 kilograma marihuane u hladnjači.
Najviši sud smatra da kazna na koju je osuđen D. M. nije ni prestroga niti preblaga nego pravilno odmjerena s obzirom na utvrđene olakotne i otegotne okolnosti. Kao olakotna okolnost cijenjena je dosadašnja neosuđivanost, dok je kao otegotna okolnost cijenjena velika kriminalna količina droge koja na crnom tržištu ima višemilijunsku vrijednost, precizirao je Vrhovni sud.

''Dodaju da je optuženiku oduzeto 2890 eura kao imovinska korist ostvarena krijumčarenjem droge. Srbijanski državljanin je osuđen jer se povezao u zajedničko djelovanje s drugim osobama radi nabave, prijevoza i preprodaje većih količina marihuane iz Srbije u Europsku uniju. U Srbiji su nabavili 255 kilograma marihuane koju su sakrili u krov hladnjače, a koju su 8. studenog 2018. pronašli carinici na graničnom prijelazu Tovarnik kada je D. M. drogu pokušao prokrijumčariti kao vozač hladnjače.