c S
Dnevne novosti

Visoki upravni sud poništio privremenu mjeru zabrane radova na Lapadskoj obali

28.09.2021 07:40 DUBROVNIK, 27. rujna 2021. (Hina) - Visoki upravni sud u Zagrebu poništio je privremenu mjeru kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu Dubrovniku izvođenje radova na Lapadskoj obali te se rješenjem Visokoga upravnog suda radovi mogu nastaviti, izvijestila je u ponedjeljak dubrovačka gradska uprava.

Visoki upravni sud u rješenju je obrazložio kako za ranije donesenu privremenu mjeru u konkretnom slučaju ne postoje zakonom propisane pretpostavke. Sud ne prihvaća ocjenu prvostupanjskog suda budući da se privremena mjera izdaje u situaciji kada je stranka učinila vjerojatnim nastanak teške i nepopravljive štete te mora biti u vezi s upravnim aktom čija je ocjena zakonitosti predmet upravnog spora, a što u ovom predmetu nije slučaj.

Osporenom privremenom mjerom faktički je obustavljeno izvršenje građevinske dozvole kojom je Gradu Dubrovniku dozvoljena rekonstrukcija proširene gradske prometnice. Privremena mjera sadržajno predstavlja rješenje o odgodnom učinku tužbe, a u konkretnom slučaju ne postoje zakonom propisane pretpostavke za izdavanje takvog rješenja.

U svibnju ove godine zaustavljeni su radovi na Lapadskoj obali odlukom Upravnog suda u Splitu, nakon tužbe koju je protiv Grada Dubrovnika podnijela tvrtka 'Laguna trade'. Grad Dubrovnik uložio je žalbu na takvo rješenje, koje je u konačnici poništeno te se radovi nastavljaju.