c S
Dnevne novosti

Vlada se očitovala Ustavnom sudu oko Zakona o upravljanju državnom imovinom

11.02.2022 07:00 ZAGREB, 10. veljače 2022. (Hina) - Vlada se na zatvorenome dijelu sjednice očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Zakona o upravljanju državnom imovinom, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda.

Kad je riječ o kadrovskim pitanjima na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marija Knežević Kajari, a na prijedlog resornog ministra novim je članom imenovan Luka Čirko, izvijestio je Ured predsjednika Vlade.

Donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Infrastruktura izbor Irene Gerovac Zrnić i Jasne Divić za članice Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na razdoblje od najdulje šest mjeseci, iz razloga što je jedan član Nadzornog odbora umro, a drugom članu Nadzornog odbora je istekao mandat.

Donesen je i zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva ACI imenovanje Kristijana Pavića za predsjednika, a Josipa Ostrogovića i Ivana Heraka za članove Uprave, temeljem javnog natječaja na razdoblje od četiri godine.