c S
Dnevne novosti

Prihvaćen SDP-ov prijedlog o podacima o primanjima uprave Zagrebačkog holdinga

24.06.2022 07:25 ZAGREB, 23. lipnja 2022. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je prihvatila SDP-ov prijedlog o podacima o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima udjele. Gradski zastupnici taj su prijedlog zaključka prihvatili jednoglasno.
Od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatraženo je da poduzme mjere koje će osigurati objavu traženih podataka, da zatraži od predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding ima poslovne udjele, svih zajedno i svakog ponaosob, da na mrežnim stranicama odgovarajućih trgovačkih društava, podružnica i ustanova, objave sva prava iz radnog odnosa i svih primitaka te da ih redovito ažuriraju. Predsjednik Kluba SDP-a Viktor Gotovac poručio je da je to prvi korak u smjeru transparentnosti te da će time unaprijediti rad Holdinga. Predsjednik Kluba HDZ-a Mario Župan najavio je da će HDZ podržati taj prijedlog iako na prošloj sjednici nije podržan njihov u kojem su tražili te podatke o primanjima. 

Gradonačelnik Tomašević odgovorio mu je da njihov prijedlog nisu prihvatili jer je imao tezu da Gradska skupština traži od gradonačelnika da zakonito upravlja Holdingom, a što bi impliciralo da se trenutno u Holdingu upravlja nezakonito. Rekao je i da o tome kakvi su potpisani ugovori, kolike su plaće i koja su prava iz tih ugovora na njemu da o tome odgovora jer su on i njegovi zamjenici Skupština trgovačkih društava i daju suglasnost Nadzornom odboru na potpisivanje tih ugovora. Rekao je i da su ti ljudi na javnom natječaju izabrani na najveće pozicije u Holdingu i došli su na manje plaće od onih koje su imali "jer žele nešto napraviti za ovaj grad".  Klub Bandić Milan 365 povukao je s dnevnog reda prijedlog zaključka - izvješće o planovima za izgradnju stadiona u Maksimiru i drugih nogometnih stadiona u Zagrebu zato što na sjednici u četvrtak oko 21,30 sati kada je ta točka došla na dnevni red više nije bio nazočan gradonačelnik, rekao je zastupnik Marijan Tomurad te najavio da će tu točku ponovno uputiti na sjednicu u srpnju.13. sjednica Gradske skupštine koja je počela jutros u 9 sati, zasjedanje je završila navečer u 22,30 sati.