c S
Dnevne novosti

Tužiteljstvo: 37-godišnji direktor zaslužio bezuvjetnu zatvorsku kaznu, a ne uvjetnu

01.12.2022 07:10 VARAŽDIN, 30. studenoga 2022. (Hina) - Nezadovoljni što je varaždinski Županijski sud uvjetnu kaznu prvostupanjski presudio 37-godišnjaku optuženom da je kao direktor tvrtke na svoje potrebe potrošio više od 600.000 kuna, iz tužiteljstva su se žalili te ustvrdili da ga je bilo nužno osuditi na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u srijedu je izvijestilo kako je prije 15-tak dana podnijelo žalbu protiv  prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu, kojom je 37-godišnjak proglašen krivim za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Osuđen je uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini drugo kazneno djelo te ako u roku od jedne godine podmiri štetu oštećeniku.

Prema toj presudi, on si je od siječnja 2016. do srpnja 2018. u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor tvrtke neosnovano isplaćivao novac s računa tog trgovačkog društva te ga utrošio za osobne potrebe, oštetivši tvrtku za više od 600.000 kuna. Iz varaždinskog tužiteljstva ističu kako su se na presudu žalili jer smatraju kako je sud pogrešno i neopravdano izrekao osuđeniku uvjetnu osudu. U žalbi navode kako je, s obzirom na težinu kaznenog djela i visinu pribavljene protupravne imovinske koristi, bilo nužno osuditi okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora.