c S
Dnevne novosti

Vlada donijela Odluku kojom se utvrđuje staž osiguranja zaposlenicima VSOA-e

31.08.2012 07:24 ZAGREB, 30. kolovoza 2012.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 48. sjednice donijela Odluku kojom se utvrđuje staž osiguranja zaposlenicima Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i Zaključak u vezi s analizom radnih mjesta u sigurnosno-obavještajnim agencijama na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju.

Na temelju Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, br. 79/2007 i 86/2012) i Zakona o sigurnosno–obavještajnom sustavu Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 79/2006 i 105/2006) Odluka i Zaključak klasificirani su stupnjem tajnosti "vrlo tajno", stoga ih nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti, stoji u priopćenju.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako Srećko Vuković, dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, uz dobiveno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan ravnateljem na vrijeme od četiri godine.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme Mirko Smoljić te članovi Ema Culi, Trpimir Župić, Božidar Ljubić, Melanija Grubić Sutara, Mladenka Milardović i Miroslav Poljak.

Sukladno odredbama Uredbe o izmjenama Uredbe o osnivanju Hrvatskog zavoda za norme, na način da predsjednika i dva člana Upravnog vijeća predlaže ministarstvo nadležno za poslove gospodarstva, a po jednog člana predlaže Stručno vijeće Zavoda i Radničko vijeće Zavoda, Grozdana Vuđan imenovana je predsjednicom Upravnog vijeća, a Đurđica Vukovarac, Tomislav Curman, Mladen Jakovčić i Igor Božičević novim članovima.

Dosadašnja tajnica hrvatskog izaslanstva Zajedničke hrvatsko-flamanske komisije za provedbu Sporazuma o suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Flandrije Lidija Vizek Mrzljak razriješena je, a Mirna Fumić Straka imenovana je novom tajnicom.