c S
Dnevne novosti

Bebić: Sabor zasjeda do 28. listopada

24.10.2011 07:22 ZAGREB, 21. listopada 2011.Hina, Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izvijestio je zastupnike da će zasjedanje potrajati do petka, 28. listopada, te ih pozvao da na saborskim odborima do srijede rasprave nove točke koje su uvrštene u dnevni red.

U srijedu idemo u nastavak sjednice koja će najvjerojatnije, nadam se, završiti 28. listopada kada ćemo odlučiti o raspuštanju Sabora i o privremenom financiranju, kazao je Bebić na kraju ovotjednog saborskog zasjedanja.

Najavio je da bi sjednica trebala početi s točkom iz dopune dnevnog reda odnosno s prijedlogom Zakona o potvrđivanju ugovora o jamstvu između RH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za dodatno financiranje projekta integracije trgovine i transporta u luci Ploče.

Zastupnici su proširili dnevni red s 31 novom točkom.

Među njima je i prijedlog odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnim misijama UN-a, Izvješće o korištenju predpristupnih programa pomoći EU od siječnja do lipnja 2011., prijedlog Zakona o zaštiti zraka u drugom čitanju, prijedlog Zakona o strancima, izmjene i dopune Zakona o hrvatskom državljanstvu i drugi.