c S
Dnevne novosti

Kotromanović i Vučić o bilateralnim obrambenim odnosima

30.04.2013 07:30 ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina), Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović razgovarao je u ponedjeljak s prvim potpredsjednikom srbijanske vlade i ministrom obrane Aleksandrom Vučićem o unapređenju obrambenih odnosa dviju zemalja, posebno na polju vojno-tehničke suradnje te suradnje na području obuke i izobrazbe, priopćio je MORH.

Ministar Kotromanović istaknuo je kako je ovaj posjet prilika da se, pored političkog dijaloga, ponovno pokrenu i intenziviraju bilateralni obrambeni odnosi. "U tom kontekstu, Hrvatska je bila i ostaje otvorena za intenziviranje suradnje, a ovaj susret vidimo kao početak snažnijih i sadržajnijih odnosa na području obrane koji bi trebali biti nastavljeni kroz nastavak održavanja sastanaka na visokoj razini", kazao je Kotromanović.

Obje strane suglasile su se da se intenziviranje bilateralne obrambene suradnje najefikasnije može postići u području zajedničkog doprinosa regionalnoj i međunarodnoj sigurnosti, zatim na polju euroatlantskih integracija te unapređenjem vojno-ekonomske suradnje, pri čemu bi oba ministarstva trebala stvarati preduvjete za zajednički nastup obrambene industrije na trećim tržištima, navodi se u priopćenju.