c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

17.05.2013 07:24 ZAGREB, 16. svibnja 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2014. godini, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) ta je Odluka klasificirana oznakom „povjerljivo“ pa je Vlada nije u mogućnosti u cijelosti objaviti. Također, donesena je odluka o odbijanju zahtjeva za povrat nekretnina oduzetih za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr. Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom članka 102. stavka 2. i članka 165. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi.

Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda. Isto tako, Vlada je dala odgovor Ustavnom sudu na prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o postupku i kriterijima ocjenjivanja državnih službenika (Narodne novine, broj 133/2011) i Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o načinima i uvjetima napredovanja državnih službenika (Narodne novine, broj 142/2011). Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedene prijedloge. Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz presudu Ustavnog suda.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za predlaganje prijateljskih rješenja sporova te su Uredu zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava odobrena sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu, za sklapanje prijateljskih rješenja sporova. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, te Vlada nije u mogućnosti objaviti ove točke u cijelosti. Naposljetku, dana je suglasnosti za otvaranje Konzulata. Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka.

Vlada je na zatvorenom dijelu raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Ratomir Ivičić imenovan je zamjenikom ministra turizma, s danom 1. lipnja 2013. godine. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predlaže se imenovanje novog člana Uprave Zlatka Martića. Skupštini društva HŽ Infrastruktura d.o.o., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Olivera Kumrića te izbor novog člana Milana Stojanovića. Nadzornom odboru društva Odašiljači i veze d.o.o., također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se imenovanje novog člana Uprave Aleksandra Goluba.