c S
Dnevne novosti

Sabor: Imena tvrtki i na stranim jezicima

27.05.2013 07:26 ZAGREB, 24. svibnja 2013.(Hina), Izmjenama Zakona o trgovačkim društvima, koje je izglasovao Hrvatski sabor imena tvrtki moći će biti na bilo kojem od službenih jezika zemalja EU, a ne kao do sada samo na hrvatskom jeziku.

Donio je i Nacionalnu strategiju zaštite od požara za idućih nekoliko godina te Strategiju razvitka službene statistike do 2022. s Programom statističkih aktivnosti do 2017. godine.Izglasane su i promjene u sastavu nekih saborskih tijela.

Tako je Jadranka Kosor (Nezavisna zastupnica) razriješena dužnosti predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport i članstva u Antikorupcijskom vijeću . Zamijenili su je HDZ-ovi Darko Milinović i Ana Lovrin. Sabor nije odobrio vođenje kaznenog postupka protiv Željka Keruma (HGS) po privatnoj tužbi zastupnika Ivana Grubišića (NZ).

Sabor se, naime, suglasio sa mišljenjem nadležnog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se postupak zbog klevete može voditi i nakon što Kerumu istekne mandat, jer nema zastare. Preminulog zastupnika Branka Vukelića u Saboru mijenja Goran Marić (HDZ).