c S
Dnevne novosti

Sabor: posjet izaslanstva njemačkog Bundestaga

09.04.2013 07:14 ZAGREB, 8. travnja 2013.(Hina), Izaslanstvo njemačko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Bundestaga, na čelu s voditeljem skupine Horstom Meierhoferom, sastalo se u ponedjeljak s dužnosnicima Hrvatskog sabora kojima je prenesena puna potpora njemačkih parlamentaraca ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, doznaje se iz službenog priopćenja.

Njemački dužnosnici sastali su se s voditeljem saborske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Njemačka Ivanom Šukerom i članovima skupine, a potom s potpredsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Igorom Dragovanom i članovima toga Odbora.

Dvije su strane razmijenile mišljenja o stanju u hrvatskom gospodarstvu, mogućim investicijama i ulaganjima u Hrvatsku nakon ulaska u EU te o načinima prevladavanja posljedica ekonomske krize koja je zahvatila Europsku uniju i Hrvatsku. Parlamentarni zastupnici dviju zemalja naglasili su važnost daljnje zajedničke suradnje u okvirima europskih institucija te partnerskog odnosa u budućnosti.