c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović u Vukovaru o ćirilici

09.04.2013 07:22 VUKOVAR, 8. travnja 2013.(Hina), Predsjednik Ivo Josipović, koji je u Vukovaru bio na obilježavanju završetka radova na uređenju pročelja Radničkog doma, prošao je pokraj skupine od nekoliko desetaka članova Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara koji su prigovarali zbog najave uvođenja ćirilice, s nekima od njih se rukovao, ali nije odgovarao na njihove primjedbe.

Na pitanje novinara kako komentira njihovo današnje okupljanje i jučerašnji prosvjedni skup u Zagrebu, Josipović je odgovorio kako je "sve to dio demokracije" te da je normalo da se o svemu ne moramo slagati. "Osobno vidim i Vukovar i Hrvatsku kao dobar dom za sve građane bez obzira na vjeru, naciju, pismo ili bilo što", rekao je novinarima.

Nakon svečanosti predsjednik je novinarima izjavio kako je njegova želja da Radnički dom bude simbol pomirenja i dobre budućnosti za sve Vukovarce. Građane je pozvao da izađu na nedjeljne izbore za Europski parlament dodajući da će tako izabrati one ljude koji će ih predstavljati u Europskom parlamentu i u njihovo ime sudjelovati u donošenju važnih odluka.

Na svečanom obilježavanju završetka radova na uređenju pročelja Radničkog doma, izgrađenog 1897. kao "Grand hotel" i gotovo potpuno uništenog u Domovinskom ratu, osim predsjednika Josipovića, bili su i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, potpredsjednik Europskoga parlamenta Miguel Angel Martinez, izaslanik predsjednika Vlade RH Predrag Matić, šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren i stalna predstavnica Ujedinjenih naroda za razvitak (UNDP) Louise Vinton.