c S
Dnevne novosti

Radoš: građanima približiti rad europskih institucija

15.04.2014 07:14 PULA, 14. travnja 2014.Hina, Saborski zastupnik i kandidat HNS-a na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije za Europski parlament Jozo Radoš danas je u boravio u Puli gdje se družio s građanima, a novinarima je kazao kako pokušava upravo na takvim druženjima poručiti građanima kako je Europski parlament važna institucija te ih upoznati s programima za koje će se zauzimati.

"Ponajprije se to odnosi na jednostavnija pravila poslovanja malih i srednjih poduzeća, lakšu dostupnost kapitala za mlade poduzetnike, lakši pristup internetu, kvalitetniju socijalnu politiku i život osoba s teškoćama u razvoju, te za razvoj socijalnog poduzetništva", naglasio je Radoš. Smatra da bi ti programi koje zastupa trebali dovesti do povećanja broja novih radnih mjesta i lakšeg poslovanja poduzeća.

Komentirajući dosadašnji rad hrvatskih zastupnika, Radoš je rekao da su oni djelovali u kratkom periodu u kojem je "bilo nemoguće riješiti problem nezainteresiranosti građana prema radu europskih institucija". "Upravo to trebaju biti trajni napori svih političkih institucija, od Europske unije, nacionalnih država, političkih stranaka, do samih kandidata", poručio je Jozo Radoš.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu IDS-ovog kandidata na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije Ivana Jakovčića da su njih dvojica uz Nevena Mimicu i Tonina Picule na toj listi bivši članovi Račanove vlade koja je "bila uspješnija od aktualne", Radoš je kazao kako se ne bi upuštao ni u jednu ocjenu jer se time "otvara prostor polemikama".

"Ocjenu uspješnosti svake vlade treba dati na kraju mandata. Sadašnja vlada, što se gospodarske politike tiče, djeluje u znatno kompliciranijim uvjetima no što je djelovala Račanova vlada, i to zasigurno treba uzeti u obzir", poručio je Jozo Radoš.