c S
Dnevne novosti

Vlada uputila neke svoje i usvojila neke tuđe amandmane

15.07.2014 07:22 ZAGREB, 14. srpnja 2014.(Hina), Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu s koje je uputila amandmane na više konačnih prijedloga zakona.

Amandmani su upućeni na konačni prijedlog Zakona o radu, konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, konačni prijedlog Zakona o faktoringu, konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju te konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama.

Vlada Republike Hrvatske na istoj je telefonskoj sjednici dala prethodnu suglasnost predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja. Tako je prihvatila amandman Hrvatske demokratske zajednice na konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji se odnosi na članak 3. stavak 1., a kojim se između ostalog, sprječava zasnivanje neformalnog životnog partnerstva prije punoljetnosti životnih partnera.

Vlada je dala suglasnost na amandman zastupnice Marije Lugarić na članak 18. točka 10. konačnog prijedloga Zakona o državnoj informacijskoj strukturi, čime se jasnije uređuje izričaj i definira svrha i namjena točke koja govori o djelokrugu rada središnjeg tijela državne uprave nadležnog za poslove e-Hrvatske.

Kod Zakona o zračnom prometu prihvaćen je amandman Odbora za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora, kod konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o cestama dana je suglasnost na amandman Odbora za zakonodavstvo te kod konačnog prijedloga Zakona o faktoringu suglasnost na IV. amandman zastupnika Gorana Marića kojim se omogućuje faktoring društvima adekvatniji rok prilagodbe odredbama ovog zakona.

Vlada je također dala suglasnost predstavniku Vlade za djelomično prihvaćanje amandmana kojima se, dodatno, još neke naknade izuzimaju od ovrha i to: amandmana Kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada, Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika i Gorana Marića, zastupnika u Hrvatskome saboru, na članak 59. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona.