c S
Dnevne novosti

Zagrepčanin osumnjičen da je u dva pohoda 2018. i 2019. zapalio čak 22 automobila

14.02.2020 07:05 ZAGREB, 13. veljače 2020. (Hina) - U policijskom pritvoru završio je 27-godišnjak osumnjičen da je tijekom 2018. i prošle godine u Zagrebu, u dva piromanska pohoda, zapalio čak 22 automobila.
Policija je izvijestila da je muškarac noću dolazio biciklom do mjesta zločina, pod automobile stavljao kocke za potpalu i potom pobjegao. Nakon uhićenja prijavljen je državnom odvjetništvu za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom te za oštećenje tuđe stvari te predan pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

Posljednji paliteljski pohod uhićeni je, prema policijskim sumnjama, imao 14. studenog 2019. Oko 2,30 sati biciklom je došao do parkirališta na Kajfešovom brijegu gdje je zapalio kocke za potpalu i postavio ju na prednji lijevi kotač parkiranog VW multivana, uslijed čega je došlo do širenja plamena te je automobil djelomično izgorio. Nakon toga, na isti je način zapalio zadnji lijevi kotač citroena koji je u potpunosti izgorio, a požar se proširio i na susjednu opel astru. Na isti je način, sumnja se, i na istoj adresi, zapalio i zadnji lijevi kotač VW caddyja i nissan koji su djelomično izgorjeli. Potom je biciklom došao do Gradišćanske ulice i kockom zapalio prednji desni kotač citroena koji je izgori u potpunosti. S te adrese odvezao se biciklom u 1. Loparsku ulicu kod kućnog broja 1, gdje je preskočio žičanu ogradu parkirališta i zapalio stražnji lijevi kotač Mercedesa sprinter, zbog čega je došlo do nagaranja tog vozila te još jednog iste marke. Zatim je u Veslačkoj ulici kod kućnog broja 23 na isti način zapalio zadnji desni kotač VW passata gdje nije došlo do širenja požara, kao ni kod obližnjeg hyundaija kojemu je zapalio zadnji lijevi kotač. Opet na isti način nakon toga zapalio je zadnji desni kotač smarta koji je u potpunosti izgorio te se udaljio biciklom.

Policija sumnja da je sličan pohod imao i 13. studenoga 2018. Tada je između 1.50 i 4.45 sati, na parkiralištu u Ulici Dragutina Albrechta kod kućnog broja 30 došao do VW-a T-Roc te zapalio stražnji desni kotač automobila koji je u potpunosti izgorio. Nakon toga plamen se proširio na okolne parkirane automobile - VW polo koji je potpuno igorio te na renault scenic i hyundai koji su nagorjeli. Na isti je način zapalio i Audi koji je sav izgorio, a vatra se proširila na okolne automobile - Renault modus, Opel astru, Škodu octaviju, Toyotu yaris, Mazdu i VW golf koji su izgorjeli djelomično, izvjestila je policija.