c S
Dnevne novosti

Weinstein odveden u zloglasni njujorški zatvor Rikers

09.03.2020 07:05 ZAGREB, 6. ožujka 2020. (Hina) -Bivši filmski producent Harvey Weinstein odveden je u zloglasni njujorški zatvor Rikers u četvrtak, deset dana nakon što je osuđen za silovanje i seksualni napad.

Šesdesetsedmogodišnji producent “Paklenog šunda” od povijesne prosude 24. veljače nalazio se u bolnici na Manhattanu nakon što se žalio na bolove u prsima. Weinstein, čiji su filmovi osvajali Oscare, poslije operacije je prevezen u bolničku jedinicu u Rikersu, rekao je agenciji AFP njegov glasnogovornik Juda Engelmayer.

“Uklonjeno mu je začepljenje”, rekao je Englemayer. Nekoliko američkih medija prenijelo je da je Weinsteinu ugrađen stent.Weinstein je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyji 2006. te za silovanje Jessice Mann, bivše glumice, 2013. Oslobođen je krivnje po dvije točke optužnice za predatorski seksualni napad za što je mogao dobiti doživotni zatvor.

#MeToo pokret protiv neprimjerenog seksualnog ponašanja na presudu se osvrnuo kao na povijesnu, no Weinsteinov tim kaže da će uložiti žalbu. Rikers je jedan od najpoznatijih američkih zatvora u kojemu su bile zatvorene slavne osobe popud Sida Viciousa iz Sex Pistolsa, rapera Tupaca Shakura i bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, Dominiquea Straussa-Kahna. Veliki kompleks, poznat po redovitim nasilnim ispadima protiv zatvorenika i čuvara, zatvorit će se 2026. godine.