c S
Dnevne novosti

Optužnica protiv vozača okrivljenoga za smrt glumca A. Bogdanovića

18.03.2020 07:15 OSIJEK, 17. ožujka 2020. (Hina) - Zbog sumnje da je vozilom teško ozlijedio glumca osječkog HNK-a Aleskandra Bogdanovića i nije mu pružio pomoć, a glumac je od posljedica umro u osječkom KBC-u osječko županijsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjeg Branislava Smiljanića.
Ne navodeći identitete žrtve i okrivljenika tužiteljstvo je priopćilo kako se 23-godišnjaka tereti da je kazneno djelo učinio 21. prosinca 2019. u 22,36  u Osijeku, svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a ni važeću vozačku dozvolu te da zbog toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

Optužen je da je osobnim automobil vozio brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste i da je dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je u tom trenutku prelazio obilježeni pješački prijelaz.Bogdanović je pritom zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, umro 25. prosinca 2019. u KBC Osijek.

Okrivljenika se tereti i da, iako svjestan da je vozilom ozlijedio drugu osobu, nije zaustavio vozilo i pružio pomoć ozlijeđenom pješaku koji je ostao ležati na kolniku, nego se udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće, ne obavijestivši o tome hitnu medicinsku pomoć i policiju, iako je to mogao učiniti bez da ozbiljno ugrozi sebe ili druge.

Protiv 23-godišnjeg vozača, zbog opasnosti od ponavljanja djela, tužiteljstvo je predložilo produljenje istražnog zatvora.