c S
Dnevne novosti

Zagrebačka županija gradovima i općinama dodijelila 13 milijuna kuna

12.08.2020 07:15 ZAGREB, 11. kolovoza 2020. (Hina), Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama 13,4 milijuna kuna bespovratno za realizaciju projekata u prometu i komunalnoj infrastrukturi te za izgradnju i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora.

"Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije do sada su realizirani brojni projekti, a ovih 13,4 milijuna kuna konkretan je nastavak te suradnje s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Najveći dio novčanih sredstava, odnosno 7,4 milijuna kuna, dodijeljen je za izgradnju prometne infrastrukture.

Po milijun kuna dodijeljeno je za vodoopskrbu i zbrinjavanje otpadnih voda, dok je 1,2 milijuna kuna dodijeljeno za zbrinjavanje otpada. 

Za izgradnju infrastrukture i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora dodijeljeno je 2,75 milijuna kuna. Što se tiče komunalne infrastrukture, realizirat će se 44 projekata gradnje novih te sanacije i održavanja postojećih komunalnih objekata i prometnica.

Kožić je istaknuo da je iznos bespovratnih potpora za tu namjenu, unatoč korona krizi, ostao isti kao i prošle godine jer su to, kako je dodao, investicije koje imaju višestruki učinak na gospodarstvo, a posebice u očuvanju radnih mjesta. 

Na području Zagrebačke županije aktivno je dvadesetak poduzetničkih zona u kojima posluju brojne domaće i strane tvrtke, a u njihovu izgradnju i opremanje Županija je uložila više od 50 milijuna kuna. 

"Želimo privući nove investitore, a dosadašnji trend je pokazao da investitori idu tamo gdje je dobra infrastruktura", rekao je Kožić te naglasio da su rebalansom proračuna za milijun kuna povećali novčana sredstva za infrastrukturu u poduzetničkim zonama. Tako je gradovima i općinama za tu namjenu u ovoj godini na raspolaganju još 750.000 kuna, stoji u priopćenju.