c S
Dnevne novosti

Dvojici nasilnika iz Kaštela određen istražni zatvor

01.09.2020 07:10 SPLIT, 31. kolovoza 2020. (Hina) - Dvojici mladića osumnjičenih da su zlostavljali vršnjaka s posebnim potrebama određen je u ponedjeljak navečer u Splitu istražni zatvor u kojem će provesti mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Dvojica osumnjičenika uhićena su nakon što je u medijima objavljena snimka na kojoj se vidi kako tuku i zlostavljaju mladića s posebnim potrebama, tražeći od njega novac. Jedan od nasilnika žrtvu je udarao šakama i nogama po glavi u čemu mu se pridružio i drugi osumnjičenik, dok su preostala dvojica snimala događaj.Iz rešetaka na Blicama prema odluci suca istrage splitskog Županijskog suda provest će mjesec dana.

19-godišnjak i dvije godine mlađi suosumnjičenik koje se tereti za iznudu mladića s posebnim potrebama u Kaštelima i neovlaštenog prometa drogama, doznaje se na splitskom Županijskom sudu. Navodno je stariji mladić priznao nedjelo za koje ga se tereti dok se maloljetnik branio šutnjom.

Nasilje u Kaštelima osudili su brojni građani, među njima gradonačelnik Kaštela i političar Miro Bulj, ali i mnogi sportaši koji su odlučili dati potporu napadnutom mladiću. Kaštelski Kick boks klub izbacio je 19-godišnjaka iz kluba jer je prilikom napada na žrtvu koristio zahvate iz tog sporta.

Splitska policija ranije  je izvijestila da su maloljetnik i 19-godišnjak, 22. kolovoza na području Kaštel Štafilića od oštećnog 19-godišnjaka tražili dvije tisuće kuna, a tijekom događaja fizički su ga napali udarajući ga po tijelu i glavi. Kako bi podmirio navodni dug 19-godišnjak je idućeg dana maloljetniku predao i motor, koji mu je on vratio navodeći kako više nema dugova. Napadnuti mladić nije zatražio liječničku pomoć, navodi se u ponedjeljak u priopćenju policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da su osumnjičeni u više navrata oštećenom prodavali marihuanu.