c S
Dnevne novosti

Osijek će povećati broj gradskih stanova za zakup

07.09.2020 07:05 OSIJEK, 4. rujna 2020. (Hina) - Dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš potpisala je u petak s osječkom tvrtkom Nucleus ugovor o gradnji višestambene peterokatnice u Opatijskoj ulici vrijedne oko 9,6 milijuna kuna, te podsjetila da je trenutačno 176 kandidata na listi kandidata za zakup gradskoga stana.
"Tijekom ove i iduće dvije godine Grad Osijek će za stanogradnju osigurati 34 milijuna kuna. Sredstva su od prodaje stanova, iz općih prihoda i jednim dijelom kreditna sredstva", rekla je Gamoš.

Istaknula je kako će se izgradnjom ove višestambene zgrade u Opatijskoj ulici u Osijeku, te još jedne u Osječkoj ulici u prigradskom naselju Tenja, broj građana na listi čekanja uvelike smanjiti. Zgrada za koju je danas potpisan ugovor trebala bi biti završena do kraja travnja iduće godine. Dogradonačelnica Gamoš izrazila je zadovoljstvo što je u realizaciju ovoga projekta uključena domaća, osječka tvrtka.

Nada Zebić, pomoćnica pročelnice gradskog Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, objasnila je da će ova zgrada površine 731 četvorni metar imati 25 stanova, i to deset garsonijera i po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. "Radovi će biti izvršeni kvalitetno i na najbolji mogući način u ugovorenom roku", poručio je supotpisnik Ugovora Zoran Jurić, direktor tvrtke Nucleus.