c S
Dnevne novosti

Stožer produljio barovima zabranu rada poslije ponoći

08.09.2020 07:15 ZAGREB, 7. rujna 2020. (Hina) - Nacionalni stožer Civilne zaštite produljio je u ponedjeljak Odluku o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskim objektima iz kategorije "barovi" do 22. rujna, koji tako i dalje neće moći raditi poslije ponoći.
"Ova odluka primjenjuje se do 22. rujna 2020.", stoji kratko u priopćenju Stožera civilne zaštite. Riječ je o već drugom produljenju te odluke donesene 14. kolovoza. Naime, zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa, Stožer je od 14. kolovoza ograničio rad ugostiteljskim objektima iz skupine "barovi", među kojima su i kafići i noćni klubovi, najdulje do ponoći. Iako je prvotno bilo predviđeno da to ograničenje traje 10 dana, ono je najprije produljeno do 7. rujna, a sada do 22. rujna.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je ranije danas da će Nacionalni stožer civilne zaštite produžiti zabranu rada noćnim klubovima poslije ponoći jer se nije poboljšala epidemiološka situacija u zemlji. "Na žalost, ne možemo reći da se epidemiološka situacija poboljšala ovih dana. To onda presumira da će odluka o zabrani rada noćnim klubovima poslije ponoći biti produžena", rekao je Božinović novinarima.