c S
Dnevne novosti

Microsoft dozvolio djelatnicima stalan rad od kuće

12.10.2020 07:00 WASHINGTON, 9. listopada 2020. (Hina/AFP) - Microsoft je odlučio omogućiti svojim radnicima da trajno rade od kuće, ali oni koji se na to odluče morat će se odreći svog radnog prostora u prostorijama američkog giganta, navela je u petak informativna stranica specijalizirana za visoke tehnologije The Verge.
Dok velika većina radnika Microsofta radi od kuće zbog pandemije covida-19, proizvođač softvera interno je predstavio smjernice o "hibridnom radnom mjestu" kako bi omogućio veću fleksibilnost kada se američki uredi otvore, objašnjava portal The Verge.  U tom internetskom divu je 30. lipnja bio zaposleno 163.000 ljudi, od kojih 96.000 u Sjedinjenim Državama. "Microsoft će dozvoliti djelatnicima da rade od kuće manje od 50 posto radnog tjedna, a menadžerima da stalni radi na daljinu", piše The Verge. 

Microsoft je prihvatio taj sustav začet u sektoru visokih tehnologija, poput Facebooka koji dozvoljava stalni rad od kuće.Međutim djelatnici Micosofta će se morati odreći svog radnih prostora, ali će moći koristiti prostore za kontakte u uredima tvrtke. "Pandemija covida-19 nas je prisilila da razmišljamo, živimo i radimo na nov način", istaknula je Kathleen Hogan, izvršna direktorica Microsofta. "Ali neka radna mjesta neće biti moguće stalno obavljati na daljinu, poput onih za koja je nužan pristup laboratoriju za istraživanje softvera, centrima podataka ili obuke osoblja", dodala je. 

Uredi Microsofta neće biti otvoreni prije siječnja 2021. Šef Facebooka Mark Zuckerberg je rekao za The Verge da pola radnika te društvene mreže može stalno raditi od kuće sljedećih pet do deset godina.