c S
Dnevne novosti

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice donijela više kadrovskih odluka

24.12.2020 07:10 ZAGREB, 23. prosinca 2020. (Hina), Na zatvorenome dijelu današnje, 32. sjednice Vlada je donijela više kadrovskih odluka pa je tako imenovala Sašu Ristera povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Orahovice.
Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predloženo je imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave – direktora, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Radi odlaska u mirovinu, s danom 31. prosinca 2020., državnoj službenici Sanji Palčić povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te je to ovlaštenje, s danom 1. siječnja 2021., dano državnoj službenici Ani Vukas, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Tajana Drakulić, a novim je članom, koji se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata, imenovan Domagoj Rebić. Martin Makarun imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na prijedlog udruga nezaposlenih i na temelju postupka koji je proveo Ured za udruge.

Radi isteka mandata razriješene su predsjednica i članice Upravnog vijeća Agencije za osiguranje radničkih tražbina Irena Bačelić, Jasenka Vukšić i Admira Ribičić. Novom predsjednicom ponovno je imenovana Irena Bačelić, na prijedlog ministra nadležnog za rad, a članovima Jasenka Vukšić i Ivan Sarić, na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća kao predstavnici sindikata i poslodavaca.