c S
Dnevne novosti

Hrvatska i Izrael potpisali sporazum o partnerstvu ministarstava vanjskih poslova

29.12.2020 08:11 ZAGREB, 28. prosinca 2020. (Hina) - Hrvatski i izraelski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i Gabi Ashkenazi potpisali su Memorandum o suglasnosti o strateškom partnerstvu dvaju ministarstava, objavio je u ponedjeljak Zrinjevac.
Potpisivanje dokumenta dogovoreno je tijekom službenoga posjeta Grlića Radmana Izraelu u rujnu."Memorandum smatram važnim korakom naprijed u suradnji između Hrvatske i Izraela, uvjeren sam da će strateško partnerstvo između naših zemalja donijeti brojne prednosti za obje države i naše građane“, rekao je ministar Grlić Radman, stoji u priopćenju.

Prema memorandumu, dvije države dogovorile su promicati političku i gospodarsku suradnju te jačati odnose na područjima poput digitalne diplomacije, kriznog komuniciranja, pružanja humanitarne i razvojne pomoći trećim zemljama, suradnje u okviru programa i projekata Europske unije, suradnje u borbi protiv klimatskih promjena, razmjene akademika, stručnjaka i diplomata te promicanja kulturne suradnje, navodi se u priopćenju.