c S
Dnevne novosti

Deset digitalnih nomada provest će mjesec dana u Dubrovniku

12.04.2021 07:15 DUBROVNIK, 9. travnja 2021. (Hina) - Turistička zajednica grada Dubrovnika odabrala je deset digitalnih nomada koji će u sklopu projekta "Dubrovnik digital nomad-in-residence" od 28. travnja mjesec dana boraviti u Dubrovniku i upoznati se s lokalnom kulturom i načinom života, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare.
Direktorica dubrovačke TZ Ana Hrnić rekla je kako se kroz projekt nada dobroj globalnoj promidžbi."Kroz radionice ćemo zajednički razvijati daljnju strategiju za pozicioniranje Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade. Iz prve ruke ćemo od njih dobiti savjet što unaprijediti", rekla je Hrnić. Digitalni nomadi su po njezinim riječima jedan od koraka prema širenju turističke ponude."Oni su nam važni jer u odredištu borave duže vrijeme i često u zimskom razdoblju, a svojim aktivnostima potiču druge digitalne nomade, ali i obitelj i prijatelje, da dođu u Dubrovnik", objasnila je Hrnić.

Tanja J. Polegubić iz tvrtke Saltwater Nomads istaknula je kako odabrani digitalni nomadi nisu mladi backpackeri, nego ljudi s ozbiljnim karijerama koji traže životnu promjenu. "Povezat ćemo ih s lokalcima kako bi sve strane profitirale", rekla je Polegubić. Osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury poručio je kako je cilj projekta uključiti digitalne nomade u život zajednice. Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je kako je gradska uprava usmjerena k održivom razvoju i odgovornom turizmu te promjeni turističkog proizvoda i stvaranju miješanog sadržaja za različite interesne skupine.

"Dubrovnik digital nomad-in-residence" zajednički je projekt Grada Dubrovnika, dubrovačke TZ te portala Total Croatia News i tvrtke Saltwater Nomads, kojim se nastavlja usmjerenost Dubrovnika k diversifikaciji turističke ponude i razvoju novih sadržaja. U listopadu prošle godine Dubrovnik je ugostio prvu konferenciju ''Dubrovnik za digitalne nomade'', kako bi se predstavio kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj i cjelogodišnje turističko odredište.Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 115 digitalnih nomada, a izabrani stižu iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Mađarske, Japana, Nizozemske i Španjolske.