c S
Dnevne novosti

Plenković uvjerava da će vlada pomagati pogođenim sektorima i nakon otvaranja

25.05.2021 07:15 BRUXELLES, 24. svibnja 2021. (Hina) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će vlada nastaviti pomagati onim sektorima koji će ograničeno poslovati i nakon popuštanja mjera zbog jenjavanja pandemije covida-19.“
Onima čije aktivnosti budu i dalje ograničene mi ćemo u skladu s našom konzistentnom politikom omogućiti mjere potpore”, rekao je Plenković u Bruxellesu gdje sudjeluje na samitu čelnika EU-a. Podsjetio je da je vlada za očuvanje radnih mjesta dosad izdvojila 10,5 milijardi eura. “Tako smo spasili 680 tisuća radnih mjesta i 120 tisuća poslodavaca, a da ne spominjem ostale oproste, otpise, kreditiranje likvidnosti i istodobno je funkcionirao zdravstveni sustav, ljudi su primali plaće i mirovine”, rekao je.

Premijer je još jednom pozvao sve građane da se cijepe, jer “nema bolje zaštite od cijepljenja”. Rekao da je da se s puno država bilateralno razgovara kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde EU-a o cijepljenju, što je predviđeno 1. srpnja. Plenković je pojasnio da će i prije 1. srpnja turisti moći dolaziti u Hrvatsku po istom konceptu na kojem funkcioniraju i digitalne potvrde. To znači da će trebati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju ili negativan test na covid-19.