c S
Dnevne novosti

Prekršajno prijavljeni organizator i dvojica prosvjednika ispred KBC Zagreb

06.10.2021 07:20 ZAGREB, 5. listopada 2021. (Hina) - Zagrebačka policija izvijestila je da tijekom utorka ispred KBC-a Zagreb nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika.

Policija je precizirala da je nakon provedenih izvida i kriminalističkog vještačenja u odnosu na u ponedjeljak održano mirno okupljanje i javni prosvjed ispred KBC Zagreb prekršajno prijavila 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Uz to, 31-godišnjak je prijavljen i zbog remećenja javnog reda i mira. Zbog remećenja javnog reda i mira na prosvjedu u ponedjeljak prijavljeni su i 56-godišnjak te 51-godišnjak kojem je zabranjeno posjećivanja KBC Zagreb na rok od osam dana od 5. do 13. listopada. ''U odnosu na moguće druge počinitelje prekršaja kriminalističko istraživanje se nastavlja'', zaključila je policija.

Prosvjed ispred bolnice je održan u ponedjeljak ujutro nakon što su od tog dana u hrvatskom zdravstvenom sustavu obvezne covid potvrde za dio pacijenata i medicinsko osoblje, dok se oni koji nemaju covid potvrdu moraju redovito testirati.Zbog primjene ove odluke ispred KBC-a Zagreb prosvjednici su u ponedjeljak izviždali ministra zdravstva Vilija Beroša poručujući mu da je izdajnik i da treba otići.