c S
Dnevne novosti

Mirna Veža, povjerenica Vlade RH za Grad Split

15.04.2022 07:05 ZAGREB, 14. travnja 2022. (Hina) - Mirna Veža imenovana je u četvrtak povjerenicom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Splita, jer su izabrani splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici dali ostavke, izvješteno je iz Vlade RH u četvrtak, nakon zatvorenog dijela sjednice.

Veža je pročelnica Službe pravnih poslova zaštite i zastupanja od studenog 2018., a u splitsku Gradsku upravu došla za mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Iz Vlade su priopćili da je Darko Horvat razriješen, a Ivan Paladina imenovan članom Povjerenstva za dodjelu beskamatnog zajma jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su pogođene posljedicama razornih potresa na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije za sanaciju šteta od potresa.

Osim toga, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, državnoj službenici Jasni Divić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za željezničku infrastrukturu i promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, do imenovanja ravnatelja uprave temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci.

Državnoj službenici Dijani Matić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, s danom 25. travnja do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od 6 mjeseci, jer joj ovlast ističe 24. travnja.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija, a novim je članom imenovan Zvonimir Štrkalj.

Donesen je i zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Agencija Alan d.o.o. imenovanje Ivice Nekića za predsjednika Uprave toga društva i Milana Kneževića za člana Uprave, do imenovanja Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Također, zaključkom se predlaže Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. izbor Sande Šimić Petrinjak, Ante Grudelja, Zdravka Janića i Miljenka Radnića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na razdoblje od najduže šest mjeseci, priopćeno je iz Vlade.