c S
Dnevne novosti

Potvrđena optužnica protiv Austrijanca zbog ubojstva svoje troje djece

21.04.2022 07:00 ZAGREB, 20. travnja 2022. (Hina) - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je u srijedu optužnicu protiv austrijskog državljanina H. K. (57) kojega tužiteljstvo tereti da je u rujnu prošle godine u stanu ubio svoje troje djece.

Optužen je za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti zatvorska kazna do 50 godina, doznaje Hina iz izvora bliskih sudu.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako H.K.-a tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, "s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela".

Mediji su pisali da je H.K. živio i radio u Zagrebu gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač. Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je H.K. bio ubrojiv u trenutku zločina, a suđenje će biti zatvoreno za javnost.