c S
Dnevne novosti

Sveučilište u Zadru i Fina potpisali sporazum o suradnji

28.07.2022 07:20 ZADAR, 27. srpnja 2022. (Hina) - Rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican i predsjednik Uprave Fine Dražen Čović potpisali su u srijedu u Zadru sporazum o suradnji kojim žele razmjenjivati znanja i tehnologije, surađivati u nastavnom procesu i unaprijediti integraciju studenata na tržište rada. 
"Pripremljenost studenata za tržište rada danas je obrazovni, društveni i gospodarski imperativ. Sporazum o suradnji između Fine i Sveučilišta u Zadru izravno je obogaćenje visokoškolskog obrazovanja kojim će se studentima otvoriti još jedna vrata za razvoj kompetencija u više obrazovnih područja", kazala je rektorica Vican. Dodala je kako će Razvojni centar u Zadru biti dodana vrijednost svim drugim vidovima i oblicima visokog obrazovanja. Predsjednik Uprave Dražen Čović istaknuo je važnost suradnje s akademskom zajednicom, a sporazum sa Sveučilištem u Zadru omogućuje decentralizaciju Fininog vlastitog razvoja i ulaganje u lokalnu zajednicu.

"Želimo podijeliti iskustvo i znanje koje smo stekli razvijajući servise, uglavnom za financijsku industriju i državu i na taj način omogućiti mladima da se školuju bez velikih troškova u mjestu ili blizu mjesta u kojemu žive", poručio je Čović. Podsjetio je da je Fina dosad otvorila 12 razvojnih centara i ostvarila niz uspješnih suradnja te najavio otvorenje Razvojnog centra u Zadru, gdje će studentima pružiti priliku za odrađivanje stručne prakse, ali i otvoriti mogućnost za zapošljavanje mladih, perspektivnih stručnjaka sa zadarskog područja. Suradnja s Finom otvara brojne mogućnosti za studente Sveučilišta u Zadru, poput organizacije terenske nastave i stručne prakse u Fini, definiranja zadataka za izradu njihovih završnih radova, angažiranja studenata putem studentskog servisa na poslovima u Fini, izrade i testiranja prototipa, transfera znanja i tehnologija između partnera, upućivanja gostujućih predavača na Sveučilištu u Zadru i ostalih aktivnosti.