c S
Dnevne novosti

Vlada razriješila Šempera dužnosti predstojnika ureda

02.08.2022 07:05 ZAGREB, 1. kolovoza 2022. (Hina) - Predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Dalibor Šemper razriješen je u ponedjeljak s te dužnosti nakon što je izazvao u petak prometnu nesreću, u kojoj je pijan teško ozlijedio dijete i pokušao pobjeći.

Odluku o razrješenju Šempera s dužnosti predstojnika Ureda potpredsjednice Anje Šimprage Vlada je donijela na telefonskoj sjednici, priopćeno je iz Vlade.

Šemper (45) je od jučer u jednomjesečnom istražnom zatvoru koji mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo tereti ga da je zbog stanja u kojem nije bio sposoban sudjelovati u prometu skrenuo na suprotni dio kolnika i naletio na 10-godišnje dijete. Dijete je zadobilo višestruke teške ozljede, a vozač je osumnjičen da mu nakon nesreće nije pružio pomoć iako je mogao. Utvrđeno je da je Šemper upravljao Suzuki Vitarom pod utjecajem 0,94 promila alkohola te se udaljio s mjesta nesreće, ali su ga zaustavili građani. Ozlijeđeni dječak prebačen je u petak iz Gospića u KBC Zagreb, gdje je u subotu operiran i stanje mu je stabilno. 

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga rekla je u subotu da će pokrenuti Šemperovo razrješenje s dužnosti predstojnika njezina ureda.