c S

ZAKONODAVSTVO

IUS-INFO portal sadrži najpotpuniju bazu propisa na tržištu!

Zašto je IUS-INFO zakonodavstvo najbolje?

 

Portal IUS-INFO sadrži bazu svih trenutno važećih, budućih propisa, kao i nevažećih propisa u Republici Hrvatskoj.

Visoku kvalitetu pročišćenih tekstova propisa jamči Vam naše uredništvo s više od 10 godina iskustva u obradi pravnih sadržaja.

Korisnicima su dostupni redakcijski pročišćeni tekstovi svih propisa koji su objavljeni u službenim glasnicima RH i prethodnih pravnih sustava, od 1811. godine (OGZ-a) pa sve do danas.


Prednosti IUS-INFO zakonodavstva:

Vremenska ljestvica propisa

Nakon objave izvornog teksta, propisi se nerijetko mijenjaju ispravcima, dopunama, izmjenama ili objavom nekog drugog propisa. U praksi često nije dovoljno znati sadržaj aktualne verzije – potrebno je znati i kako je glasio propis u određenom vremenskom periodu. Vremenska ljestvica sadrži kronološki popis svih verzija redakcijski pročišćenih tekstova određenog propisa te objava koje su utjecale na propis.

Alerting - automatsko obavještavanje korisnika o pravnim novostima

IUS-INFO ALERTING (obavještavanje) je usluga informiranja korisnika o promjenama u područjima i temama koje ih posebno zanimaju. Obavještavanje se može dodati na propis, registarsko područje propisa, sudsku praksu i Narodne novine.

Registarske poveznice

Na desnoj strani dokumenta redakcijski pročišćenog teksta propisa ili vremenske ljestvice nalazi se skupina poveznica na korisne informacije o propisu koji pregledavate, kao što je pravni temelj propisa, vezani podzakonski propisi, njegov utjecaj na druge propise te službeni pročišćeni tekst, ako je objavljen.

Izmijenjeni članci propisa

Svi izmijenjeni članci redakcijski pročišćenog teksta sadrže jasan pregled broja i sadržaja izvršenih promjena. Usporedni prikaz verzija članaka prikazuje kako je izgledao tekst određenog članka prije i poslije odabrane promjene. Pregledom propisa po člancima omogućen vam je uvid u članke koji su mijenjani – označeno nijasama sive boje.

Poveznice iz članaka propisa na sudsku praksu

Pravni portal IUS-INFO omogućava cjeloviti pregled pravnih informacija povezanih s određenim područjem. Članci zakona i podzakonskih propisa sadrže poveznice na sudsku praksu unutar kojih možete pretraživati po ključnim riječima i dodatnim filterima.

Poveznice na obrasce, korisne obrasce, pravnu praksu i mišljenja i tumačenja

Kako bismo Vam omogućili lakše snalaženje i pojednostavili pretragu, kod svakog propisa za koji postoje obrasci, korisni dokumenti, stručni članci i/ili mišljenja i tumačenja nadležnih tijela u RH u bazi podataka pravnog portala IUS-INFO, s desne strane sučelja propisa nalaze se poveznice za iste.


Prijavite se ili