c S
Dnevne novosti

MUP plakatima upozorava na važnost prijave nestanka putnih isprava

06.02.2020 07:20 ZAGREB, 5. veljače 2020. (Hina), Na graničnim prijelazima postavljeni su plakati Interpolove kampanje #DontRiskIt, koji upozoravaju na važnost putnih isprava te nužnost prijavljivanja njihova gubitka ili krađe kao i ponovnog pronalaska, kako bi se spriječile moguće zlouporabe, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).
Kampanja #DontRiskIt (Ne riskiraj) je sastavni dio Interpolovog dvogodišnjeg projekta IDEA. U MUP-u ističu da je Hrvatska pred Glavnim tajništvom Interpola, kao i prilikom prezentacije o tijeku provođenja projekta na sastanku pred Europskom komisijom u siječnju pohvaljena kao vodeća zemlja u provođenju ove kampanje, u koju se uključila u prosincu prošle godine.

"S obzirom da je skijaška sezona još uvijek u punom jeku, na frekventnijim graničnim prijelazima postavljeni su promotivni plakati koji služe edukaciji putnika o mogućim neželjenim situacijama do kojih ih može dovesti neprijavljivanje gubitka putnih isprava.

Plakati kampanje #DontRiskIt na hrvatskom i engleskom jeziku za sada su postavljeni u Zračnoj luci Franjo Tuđman te na graničnim prijelazima Bregana i Gunja, a u planu je daljnje postavljanje ovih promotivnih materijala na svim frekventnijim zračnim, cestovnim i pomorskim graničnim prijelazima te policijskim postajama i upravama u kojima se izdaju osobni dokumenti", navode u MUP-u.