c S
Dnevne novosti

Potpisan ugovor za Aglomeraciju Križevci, za izgradnju sustava vodoopskrbe

01.04.2021 07:20 KRIŽEVCI, 31. ožujka 2021. (Hina), U Križevcima je u srijedu potpisan ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje, u sklopu EU projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Križevci“, a vrijednost projekta je više od 320 milijuna kuna.
 Izvođač radova je križevačka tvrtka Radnik u suradnji s tvrtkom Zagorje gradnja iz Zagreba. Ugovor su potpisali predsjednik tvrtke Radnik Mirko Habijanec, direktor tvrtke Zagorje gradnja Marko Sekušak i direktorica Vodnih usluga Križevci, naručitelja radova, Helena Kralj Brlek. 

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te gradski i županijski dužnosnici. Tim će se projektom izgraditi i rekonstruirati 29 kilometara vodoopskrbne mreže te 66 kilometara odvodnje, rekla je  direktorica Vodnih usluga Križevci Helena Kralj Brlek. Provedbom projekta 93 posto tamošnjeg stanovništva bit će priključeno na sustav javne vodoopskrbe, a na sustav odvodnje 91 posto. 

Križevački gradonačelnik Mario Rajn naglasio je da će Križevčani dobiti puno kvalitetniji život, a projekt  se uklapa u križevački razvoj zelene politike u razvoju grada do 2030. godine. U tijeku je i natječaj za izradu pročistača, dodao je. Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić kazao je da se uz ovaj projekt provode i projekti Aglomeracije u Koprivnici i Đurđevcu i da je sveukupna vrijednost tih projekata 1,2 milijarde kuna. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da se takvim projektima čuva prirodni okoliš i omogućuje održivi razvoj na ukupnom prostoru Hrvatske.  

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić čestitao je Gradu Križevcima i Vodnim uslugama, rekavši kako  je cijela Hrvatska jedno veliko gradilište. Istaknuo je da je u Koprivničko-križevačkoj županiji pokrenut jedan veliki investicijski ciklus. „Nadam se i vjerujem da će se i u ostalim krajevima Hrvatske aglomeracije i građevinski radovi raditi kroz domaću operativu.

Čestitam tvrtkama koje će raditi na Aglomeraciji Križevci. Želim da tvrtke Radnik i Zagorje gradnja taj posao završe u što kraćim rokovima i što kvalitetnije na zadovoljstvo druge strane“, izjavio  je ministar Ćorić prilikom potpisivanja ugovora za rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu EU projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Križevci“.