c S
Dnevne novosti

Lokalni izbori: Ponavljanje izbora zbog viška glasačkih listića

24.05.2021 07:05 ZAGREB, 23. svibnja 2021. (Hina) - Zbog viška listića u glasačkim kutijama, izbori za lokalnu vlast u nedjelju se ponavljaju u pet općina, dva grada i šest županija.
Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a za glasovanje vrijede ista epidemiološka pravila kao i prošle nedjelje.  U općini Donja Voća, Varaždinska županija, ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi. U općini Marčana, Istarska županija, ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća. U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača. 

Izbori za načelnika ponavljaju se i u općini Gunja, Vukovarsko-srijemska županija, i to na biračkom mjesto br. 2 Gunja. U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja. Orahovica i Vrlika, gradovi su u kojima se u nedjelju ponavljaju izbori za gradonačelnika, u Orahovici na biračkom mjesto br. 11 Duzluk, a u Vrlici na biračkom mjestu br. 5 Podosoje. Orahovica se nalazi u Virovitičko-podravskoj, a Vrlika u Splitsko-dalmatinskoj županiji i današnji izbori u njoj ne bi trebali imati utjecaja na činjenicu da je u tom gradu novi mandat, sa gotovo 64 posto glasova, izborio Jure Plazonić (HDZ).  Nakon što se u nedjelju navečer utvrde rezultati glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora u nedjelju, 30. svibnja.