c S
Dnevne novosti

Od 1. siječnja Grad Zagreb imat će 16 gradskih ureda

29.12.2021 07:15 ZAGREB, 28. prosinca 2021. (Hina) - Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da od 1. siječnja 2022. kreće preustroj Gradske uprave pri čemu će se broj gradskih ureda smanjiti s 27 na 16 ureda.

"Od 1. siječnja, s obzirom na odluku Gradske skupštine, Grad Zagreb će imati 16 ureda, a ne više 27 ureda. Vodit će ih privremeno v.d. pročelnici, dok se ne raspišu natječaji", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Najavio je da će Grad uskoro imati i pročelnika za upravljanje imovinom, kao i glasnogovornika kojeg će izabrati na javnom natječaju. "Krenut ćemo konačno s popunjavanjem osnovnih kadrova kako bismo mogli upravljati gradom", dodaje Tomašević.

Upozorio je kako ih je neadekvatan zakonski okvir natjerao u situaciju gdje su trebali čekati godinu dok nisu bili u mogućnosti izabrati svoje pročelnike. "Bila je to izazovna godina. Sljedeće godine, budući da završavaju i javni natječaji u upravama i gradskim poduzećima, očekujemo da se sve stabilizira i da u potpunosti preuzmemo uzde upravljanja gradom", kazao je Tomašević.

Istaknuo je kako grad po prvi puta ima četveročlanu Upravu Zagrebačkog holdinga koja je u potpunosti izabrana na javnom natječaju. Završio je javni natječaj za upravu ZET-a, mogu najaviti da će biti još članova s obzirom na posao koji je potreban u ZET-u kako bi oni mogli biti tim i kako bi mogli raditi na restrukturiranju", izvijestio je Tomašević.

Ono oko čega nisu zadovoljni je obnova nakon potresa te je najavio kako će još više raditi na njoj. Tu smo kao Grad Zagreb napravili sve što smo mogli, rekao je Tomašević. Međutim, dodao je, ono što ne možemo reći da je počelo jest obnova privatnih domova.

"Tražili smo izmjene Zakona o obnovi koje su se dogodile, tu sad stvarno nema više nikakvog alibija da od strane države krenu odluke u punom smislu te riječi", zaključio je Tomašević.