c S
Dnevne novosti

Bivši šef zagrebačkog komunalnog i prometnog redarstva osuđen na rad za opće dobro

02.09.2021 07:15 ZAGREB, 1. rujna 2021. (Hina) - Bivši voditelj Sektora komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba D. D. nagodio se s tužiteljstvom te je na zagrebačkom Županijskom sudu zbog storniranja i opraštanja kazni za parking osuđen na 11 mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro.

Uz D. D.-a, kojem je izrečena i novčana kazna od 12.000 kuna, krivnju je priznalo još nekoliko njegovih suoptuženika koji su se nagodili s tužiteljstvom, doznaje Hina na sudu. Optužnica u aferi Parking teretila je D. D.-a da je sam i na traženje suoptuženika tijekom 2011. i 2012. pogodovao vlasnicima i korisnicima nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila kako ne bi prekršajno odgovarali. Optuženici su navodno "sređivali" prekršajne kazne policajcima, visokopozicioniranim gradskim djelatnicima, liječnicima, sucima, prijateljima, znancima i članovima obitelji.

Nakon D. D.-ove nagodbe s tužiteljstvom, prvooptuženi u aferi Parking je sada D. J., bivši pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je D. D.-u u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio nadređeni. D. J.-a, koji je u veljači 2019. zajedno s još šestero suoptuženika nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu u aferi GUP zbog malverzacija sa zagrebačkim urbanističkim planovima iz 2007. idući tjedan očekuje presuda za aferu Nadstrešnice u kojoj ga Uskok, zajedno sa suoptuženicima, tereti da je oštetio Grad Zagreb prilikom izgradnje nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima.