c S
Dnevne novosti

Božinović: Pripremljene odluke o vjenčanjima i pogrebima

05.05.2020 07:10 ZAGREB, 4. svibnja 2020. (Hina) - Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da su pripremljene četiri odluke o epidemiološkim mjerama pri sklapanju braka i životnog partnerstva, pogreba, korištenju dječjih i sportskih igrališta i zadržavanju na javnim mjestima.
"Na pogrebima će moći biti šira obitelj, bez konkretnog ograničenja broja, ali uz pridržavanje epidemioloških uputa. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga", rekao je Božinović na konferenciji za novinare Stožera.Izvijestio je da se krug osoba koje mogu biti nazočne na vjenčanjima širi s najuže obitelji na obitelj i svjedoke, dok zabrana održavanja svadbenih svečanosti ostaje i dalje.

Dodao je da će Stožer tijekom ponedjeljka donijeti odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja sportskih i dječjih igrališta.''Sve će biti jasno iz uputa koje ćemo objaviti u ponedjeljak poslijepodne. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima, ona se neće produljiti'', poručio je Božinović.