c S
Dnevne novosti

DIP objavio izvješća o o finaciranju izborne promidžbe u 2. i 3. krugu

04.08.2021 07:15 ZAGREB, 3. kolovoza 2021. (Hina) - Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije, priopćio je DIP.

Državno izborno povjerenstvo (DIP)  je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021.,  koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora. DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici.   

Državno izborno povjerenstvo ističe kako je donijelo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe; 3 administrativne sankcije, a utvrđene su 235 povrede za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Pored navedenog, objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županiji.