c S
Dnevne novosti

DSV zaprimio pet prijava za predsjednika Vrhovnog suda

10.08.2021 07:40 ZAGREB, 9. kolovoza 2021. (Hina) - Državno sudbeno vijeće (DSV) potvrdilo je u ponedjeljak da se na javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda koji je istekao 6. kolovoza u ponoć prijavilo pet kandidata, od kojih jedan ne ispunjava uvjete.

"DSV će 11. kolovoza 2021. godine postupiti u skladu s odredbom članka 44.a, stavak 3. i 4. Zakona o sudovima i dostaviti zaprimljene prijave Uredu predsjednika Republike Hrvatske koji će o kandidatima zatražiti mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda i nadležnog odbora Hrvatskog sabora", odgovorilo je DSV na upit Hine. Naglasili su kako će prijave svih kandidata biti objavljene na internetskim stranicama DSV-a.

Na treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda prijavio se sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Radoslav Dobronić, sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela, zagrebački odvjetnik Šime Savić, sutkinja Visokog kaznenog suda Lana Peto Kujundžić te Daniel Majer, čija prijava ne ispunjava uvjete javnoga poziva. Predsjednik Republike Zoran Milanović još je prošle srijede kazao kako je Radoslav Dobronić njegov kandidat za predsjednika Vrhovnog suda istaknuvši da je relativno poznat, da nije njegov prijatelj, ali da je pratio njegov rad.