c S
Dnevne novosti

Hanfa u lipnju domaćin važnog događaja iz područja osiguranja

22.02.2022 07:20 ZAGREB, 21. veljače 2022. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) po prvi put će biti domaćin sastanaka Odbora i Globalnog seminara Međunarodnog udruženja nadzornih tijela u osiguranju (IAIS), koji će se u lipnju održati u Dubrovniku, izvijestili su u ponedjeljak iz Hanfe.

Globalni seminar Međunarodnog udruženja nadzornih tijela u osiguranju (International Association of Insurance Supervisors - IAIS) održat će se u Dubrovniku, 16. i 17. lipnja 2022. godine.

Riječ je o jednom od najvažnijih susreta nadzornika osiguranja, predstavnika tržišta osiguranja i drugih zainteresiranih dionika koji svake godine okuplja oko 350 sudionika iz cijelog svijeta, a po prvi put će se održati u Hrvatskoj, istaknuli su iz Hanfe. 

To je, kako se navodi, prvi IAIS-ov događaj uživo za IAIS članove i zainteresirane dionike nakon proglašenja svjetske pandemije.

Glavna okosnica događanja bit će otpornost industrije osiguranja, uključujući naučene lekcije iz koronakrize te izazove s kojima će se industrija suočavati u području klimatskih, kibernetičkih, operativnih i drugih rizika te napredak ključnih globalnih reformi, navodi se u priopćenju Hanfe.

IAIS je globalno tijelo za postavljanje standarda čiji su ciljevi promicanje učinkovitog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja radi razvoja i održavanja poštenih, sigurnih i stabilnih tržišta osiguranja, za dobrobit i zaštitu osiguranika te kao doprinos održavanju globalne financijske stabilnost.

Osnovana 1994. godine, IAIS je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja. Hanfa kao članica IAIS-a aktivno sudjeluje u aktivnostima tog međunarodnog udruženja, pri čemu je predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman već drugi uzastopni mandat član Izvršnog odbora IAIS-a, kao predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja (CEET), navedeno je u priopćenju.