c S
Dnevne novosti

Pavić Šimetin: Organizirano cijepljenje učenika s početkom školske godine

23.08.2021 07:30 ZAGREB, 22. kolovoza 2021. (Hina) - Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin potvrdila je u nedjelju da će s početkom školske godine, koja počinje 6. rujna, početi i organizirano cijepljenje djece u pojedinim školama.
"Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole kao što su zdravstvene i ugostiteljske gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje", izjavila je Pavić Šimetin u Dnevniku Nove TV.

"Cijepljenje će biti dobrovoljno. Nema obveze cijepljenja djece, ali ako se organizira u školi velikom broju djece i njihovim roditeljima bit će lakše dostupno", kazala je. Izrazila je nadu da pojedine županije, zbog epidemiološke situacije, novu školsku godinu neće započeti virtualnim putem. "Važno je primjenjivati princip koji smo imali tijekom prošle školske godine - da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole", rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a.