c S
Dnevne novosti

Plenković: Smatramo da imamo najkvalitetniju listu za izbore za EP

23.04.2024 08:20 ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Smatramo da imamo daleko najkvalitetniju, najjaču listu za izbore za Europski parlament (EP), rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a i donošenja odluke o 12 kandidata koji će biti na HDZ-ovoj listi.

"Želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada", rekao je Plenković koji i predvodi listu.

"Ja ću predvoditi tu listu, rekao je, kako bih dao podršku našim kandidatima da još jednom uvjerljivo pobijedimo, nakon parlamentarnih izbora, i na izborima za EP. "Pogotovo s obzirom da je HDZ, kad je riječ o hrvatskoj europskoj politici dala najveći obol", dodao je Plenković te, među inim, istaknuo da su politikom modernog suverenizma Hrvatsku učinili "utjecajnijom nego što je ikada bila".

Na listi će, redom, biti i aktualna potpredsjednica Europske komisije i potpredsjednica Europske pučke stranke Dubravka Šuica, predsjednik Kluba EPP-a u okviru Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Davor Ivo Stier, aktualni zastupnik i voditelj HDZ-ove delegacije u EP-u Karlo Resler, aktualna ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, potpredsjednica Kluba EPP-a u EP-u i predstavnica HDZ-a BiH Željana Zovko, aktualni zastupnici u EP-u Sunčana Glavak i Tomislav Sokol, bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, tajnik županijske organizacije HDZ-a u Splitskoj-dalmatinskoj županiji Ante Mihanović, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te bivša europarlamentarna zastupnica Marijana Petir.

"Smatramo da imamo daleko najkvalitetniju, najjaču listu za ove izbore i na taj način želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada", rekao je Plenković.