c S
Dnevne novosti

Policija: U lokalu u centru Zagreba 33 osobe bez maske, vlasnik i kazneno prijavljen

29.01.2021 07:05 ZAGREB, 28. siječnja 2021. (Hina) - Policija je u raciji u ugostiteljskom objektu u centru Zagreba zatekla 33 osobe bez zaštitnih maski pa je lokalu zabranjen rad, a vlasnik je osumnjičen za kazneno djelo širenja i prenošenje zaraznih bolesti.
Policija je izvijestila da su u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite proveli raciju u lokalu koji je radio unatoč zabrani odnosno, protivno odluci Stožera civilne zaštite. U policiji kažu da u raciji nije bilo uporabe sredstava prisile, dok je osobama bez maski naplaćena kazna ili im je izdana obavijest o prekršaju. Za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite utvrdili su kršenje epidemioloških mjera, a zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti izdano je "usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak", navodi policija. U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u policiji, a uz kaznenu prijavu za širenje i prenošenje zarazne bolesti biti će predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.