c S
Dnevne novosti

Pravosudni policajci prosvjeduju ispred Ministarstva pravosuđa

29.05.2023 06:50 ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Sindikat pravosudne policije Hrvatske (SPPH) organizirao je u petak prosvjed ispred Ministarstva pravosuđa, u kojem su najavili da će predstavnike sindikata pozvati na razgovor.

Sindikat je prosvjed koji je počeo u 15,30 sati organizirao nezadovoljan stanjem u zatvorskom sustavu i lošim materijalniim pravima.Na konferenciji za novinare ovoga tjedna ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu zatražili su povećanje plaća za 15 posto i hitan sastanak s resornim ministrom, a upozrili su da je moguć i štrajk ako ne dođe do dogovora.

Sindikalisti također zahtijevaju raspisivanje natječaja za prijem najmanje 200 pravosudnih policajaca, s obzirom na to da više nema zabrane za prijem u državnu službu. Ranije su kazali da će na prosvjed doći 200 pravosudnih policajaca, a najavljivali su autobuse iz Rijeke, Pule, Osijeka i Vukovara.

Predsjednik SPPH Armin Tatarević kazao je kako se nada da će ih ministar Ivan Malenica pozvati na razgovor i da će se pronaći neko rješenje. Dopredsjednik sindikata Jelenko Krešo rekao je da će o stavu ministra i vlade ovisiti njihove daljnje akcije, odnosno mogući štrajk.